»
دکتر عباس میلانی (کارنامه ی فرهنگی):
من قبل از آنکه شروع به تحقیق و نوشتن در مورد آقای شریعتمداری کنم، به لحاظ اینکه شاهد بودم چگونه در برابر آقای خمینی و موج استبدادی که میآمد ایستاده بود، او را خیلی تحسین میکردم. ولی وقتی اندکی وارد زندگیاش شدم…
اینکه میگویم «اندک» واقعاً قصد تواضع کاذب ندارم، چون تعداد این شخصیتها ۱۵۰ نفر است و من فقط چهار سال وقت داشتم که در مورد اینها بنویسم. اگر حساب کنید، میبینید که اگر من تمام روزهای سال را هم کار کرده باشم، عملاً برای هر کدام از این شخصیتها، حدود هفت هشت روز فرصت داشتهام. خُب، در مدت هفت هشت روز که نمیشود زندگی یک نفر را شناخت؛ تنها میشود تصویر خیلی گنگ و مبهمی از او پیدا کرد…
اما همین تصویر گنگ و مبهم از شریعتمداری واقعاً شگفتانگیز است. درایت این مرد، نگاه تیزش نسبت به تاریخ، نگاه واقعبینانهاش نسبت به سیاست، شجاعتش و روشنبینیاش که مصالح مملکت را ارجح دانست بر مصالح شخصی خود و بالاخره هم جانش را در این راه گذاشت، برای اینکه ایستاد جلو آن موج، شگفت انگیز است. مثلاً از سالهای ۱۹۶۴ و ۱۹۶۵ شروع به آوردن کامپیوتر به مدرسههایی که در اختیارش بود، کرد. وقتی دیدم چه نظراتی در برخی از این مذاکرات اعلام کرده، تحسینم نسبت به او چندبرابر شد (منبع: رادیو زمانه | گزارش ويژه | تاریخ | عباس میلانی: مطلق کردن دعوا با استعمار درست نبود).
تصویر کتاب «مشاهیر ایران |
درباره ی کناب “نام آوران ایران”:
- رادیو فردا » نامآوران ایران؛ اثر تازه عباس میلانی
دکتر عباس میلانی:
پاسخحذفحزبالله ابزار ایران برای صدور انقلاب به شمار میرود. اما بسیاری از اربابان قدرت در ایران علاقه ندارند سالیانه 70 میلیارد دلار از عواید نفتی کشور را صرف گروهی از دیوانگان در جنوب لبنان کنند.
http://www.hoover.org/publications/hoover-digest/article/6122
صدر یکی از مقالات آقای دکتر.